Просочення для бетону

Для підвищення якостей бетону використовують спеціальні просочення. Які підвищують стійкість матеріалу до стирання, стійкість до агресивних середовищ, підвищують стійкість до атмосферного впливу.

Найчастіше просочення виготовляються у рідкому стані. Це зроблено з метою найбільшого проникнення просочення в структуру бетону, заповнення мікротріщин і раковин.

Види просочення

Найчастіше зустрічаються просочення двох видів:

– Органічні;

– Неорганічні.

Для виробництва органічних просочень використовують акрил, поліуретан, епоксидні смоли та інші. Вони сприятливо впливають на готовий бетон, зміцнюючи його та підвищуючи стійкість до хімічної та атмосферної дії.

Неорганічні просочення створюють нерозчинні сполуки на поверхні бетону та підвищують його стійкість до хімічної дії.

Основна відмінність просочення від добавок – нанесення просочення на вже готову бетонну споруду. Це дуже важливо при ремонтних роботах, наприклад, фундаменту та знепилюванні підлог з бетону в різних приміщеннях.

Безперечною перевагою просочень є її повне вбирання в поверхню. Згодом вони не відшаровуються, що гарантує підвищення зносостійкості бетону. Глибоке просочення дозволяє зміцнити бетон у кілька разів.

З метою знепилювання поверхні ці просочення використовують у різних галузях, особливо це актуально на виробництві. Крім того, просочення використовують як стартовий шар перед наступним нанесенням декоративного покриття.

Для надання поверхні антиковзаючих властивостей перед нанесенням просочення попередньо загрубують поверхню кварцовим піском. Завдяки такому покриттю бетонні підлоги меншою мірою піддаються стирання.

Окремо хотілося б сказати про гідрофобізатори. При нанесенні такого просочення на бетон вона заповнює всі пори, що утворилися, тріщини, що підвищує стійкість бетону до впливу рідини. Тому її часто називають гідроізоляційним просоченням. На відміну від класичної гідроізоляції (руберойду, бітумної мастики та інших) використовувати це просочення можна всередині будівлі, що актуально при проведенні ремонтних робіт.

Також активно застосовуються кольматуючі просочення, які дозволяють створити водонепроникне покриття без залучення кваліфікованих працівників. Хоча вартість зазначеного просочення і вища порівняно з іншими видами, але й її ефективність на порядок вища. Найчастіше це просочення використовують при будівництві резервуарів, басейнів і гідроспоруд.

Comments are closed.