Граніт – найбільший дар землі

Граніт по праву вважається міцним і довговічним природним матеріалом. Цей найбільший дар землі знаходить багатогранне застосування як будівельний матеріал. Ще з давніх часів найбільші архітектори та інженери спіткали його унікальні якості, як то надійність, міцність. Людина і досі використовує цей дар природи у своїх будівельних проектах.

Тверда, щільна, міцна гірська порода – ці та інші властивості граніту забезпечили йому величезну популярність. Причому граніт є дуже практичним матеріалом для робіт як усередині будов, так і зовні. Він може прослужити століття, а за правильної технології експлуатації та будівництва – тисячоліття. Граніт має високу стійкість до несприятливого середовища та деформації, жаро-, водо-, морозостійок.

Використання граніту немає кордонів, його використовують у архітектурі, створюючи великі монолітні витвори мистецтва, і навіть застосовують для виробів, які через століття стають реліквіями. Граніт може додати затишку та теплоти, а може підкреслити загадковість, надати почуття неприступності – все залежить, як і навіщо його використовувати. Граніт можна використовувати в обробці камінів, сходів, стін, фасадів, колон, та завгодно. За допомогою обробки гранітом і за допомогою гранітних виробів можна досягти античного стилю, а якщо хочете, то готичного.

Нехай граніт сировина не з дешевих, але витрати окупляться, не так у вас у правнуках, але обов’язково окупляться. Адже граніт надає спорудам характеру «вікової фортеці», що вказує на чудовий смак, широкий погляд, твердий характер, та й на статус. Архітектори, у своїх творах, будівельники, у своїх роботах, люблять використовувати ще одну оригінальну властивість граніту: ефект дзеркального полірування, який досягається спеціальною ретельною обробкою сировини, та сприяє максимальному відображенню світлових променів.

Граніт – унікальна природна сировина, що дало йому таку популярність. Особливо сьогодні, коли спостерігається культ всього натурального, природного, самобутнього.

Граніт абсолютно не обмежує у фантазії, сучасні архітектори та дизайнери не мають меж у висловленні ідей. Вони створюють і вигадують нові унікальні візерунки, малюнки, сфери використання, отримуючи оригінальні інтер’єри. Це робить граніт кращим вибором до створення вашої сімейної реліквії. Буде це величезний будинок чи дрібничка – вирішуватиме вам. Але пам’ятайте, через багато років ця дрібничка стане коштовністю сім’ї, справжнім антикваріатом, який передаватиметься з покоління в покоління.

Comments are closed.