Гранітні слеби та вироби з нього

Граніт воістину царський камінь, він багато століть захоплює людство різноманітністю фактур та відтінків, своєю міцністю та довговічністю.

Граніт застосовують при виробництві слебів, бруківки, бордюрів, облицювальної плитки, предметів домашнього затишку. Погодьтеся, що потужна гранітною бруківкою доріжка або територія біля вашого будинку надає йому деяку аристократичність і розкіш, повністю змінює його зовнішній вигляд. Бруківка використовується як колота, так і повнопиляна. В окремих випадках це можуть бути цілісні плити граніту – слеби. Слеби отримують при розпилюванні брил природного граніту на пластини, товщиною 2-3, 5, 7 см. Слеби – це заготівлі для майбутніх виробів із граніту. Гранітні слеби цінуються великих розмірів, тому що їх можна застосувати там, де необхідно створити виріб великої площі або однорідної фактури – стільниці, каміни, сходи та ін. Граніт легко впізнати, але кожен виріб з граніту неповторний і унікальний. Гранітний слеб, використовуваний виготовлення елементів декору будь-якого проекту, внесе у нього свою неповторну індивідуальність. Гранітом прикрашають банки, готелі, елітні ресторани, комерційні організації для того, щоб зайвий раз підкреслити їхню респектабельність, монолітність, успішність і високе становище.
Виробництво слебів займає близько 40% російського ринку каменю і його продаж зростає з кожним днем, можна вважати це віянням моди, але можна подивитися і з практичного боку. Адже гранітні слеби – це природний матеріал із високою міцністю і вкладені в нього сьогодні гроші окуплятимуться щороку, десятиліття за десятиліттям. Спроби замінити натуральний граніт штучним камінням (керамограніт) ніяк не впливають на ринок збуту, попит на натуральний матеріал все одно не падає.

Comments are closed.