Плитка, натхненна природою – зручний варіант для оформлення просторів

Природні візерунки – це позачасова тенденція, що постійно розвивається. Фахівці сфери оформлення інтер’єрів та декорування шукають нові можливості для інтерпретації природного дизайну, що підходить для різних просторів та стилів.

У колекціях керамічної плитки з’являються актуальні орнаменти, які відповідають будь-яким вимогам та уподобанням. Сучасні способи виробництва та якісні матеріали дозволяють створювати вироби із зображенням геометричних форм, що нагадують про камінь або дерево у всьому їхньому різноманітті. Крім того, кераміка забезпечує величезну кількість комбінацій для отримання разючих результатів.

Плитка такого типу стає відмінним рішенням для ванних кімнат, кухонь, віталень, надаючи стінам та підлогам привабливого зовнішнього вигляду. Цей варіант неодмінно сподобається любителям вийти за межі традиційного декору або спробувати оновлену версію класики.

Необроблені поверхні
Настінна та підлогова керамічна плитка, натхненна природою, привносить в атмосферу особливу чарівність у повній гармонії з навколишнім середовищем. Вона допомагає підкреслити цінність перебігу часу та природного зносу.

З її допомогою виходять інтер’єри, що нагадують про сільський будинок, куди хочеться втекти з великого міста, щоб насолодитися відпочинком та спокоєм відкритих просторів та ідилічних пейзажів.

Експериментування
Керамічні покриття, що імітують натуральні елементи, вирізняються оригінальністю. Вони доступні в широкій множині форматів, кольорів і пропонують різні способи укладання.

Експерименти із відтворенням поверхні дерева — один із інноваційних ресурсів. Унікальні відтінки цього матеріалу дозволяють формувати різнокольорові візерунки, які самі по собі заслуговують на увагу.

Імітація каменю
Величезна кількість відтінків каменю, які стають все більш виразними з часом, розробники вдало втілюють у керамічній плитці, щоб виконувати облицювання підлоги з ефектом зношування.

При виготовленні кераміки, що імітує природний камінь, застосовують передові технології виробництва та глазурування, щоб одержувати вироби напрочуд достовірного зовнішнього вигляду. Такі покриття дозволяють повністю змінити атмосферу в приміщенні, створюючи вишукану і водночас креативну естетику.

Теплі інтер’єри
Проекти, натхненні традиційними елементами, вшановують простоту натуральних матеріалів. Світлі відтінки, наприклад, сіра серпанок, роблять інтер’єр світлішим і охайним, що дуже важливо, якщо вам хочеться теплоти та затишку.

Спокійний дизайн стін та підлог сприяє візуальному об’єднанню відкритих просторів, тому він часто застосовується для оформлення студій, лофтів та віталень-їдалень.

Природність
Ще одна можливість віддати данину природі – використання темної плитки для підлоги, стилізованої під необроблене дерево. Вироби неймовірно реалістичного дизайну з канавками та плямами на поверхні посилюють відчуття природності.

Плитка марки Porcelanosa – Par-Ker, Delaware, горіховий відтінок, формат 29,3×180 см
Екологічні матеріали
Якщо ви дбаєте про навколишнє середовище і хочете піти далі простої переробки предметів меблів та декоративних елементів, то можете вибрати підлогові та настінні покриття, які не тільки нагадують про камінь або дерево, але й виробляються з матеріалів та за допомогою процесів, які підтверджені екологічними сертифікатами.

“Slow deco”
До сфери декорування та дизайну інтер’єрів прийшла тенденція «slow deco». Цього сезону виробники пропонують мінімалістичну плитку, натхненну стилем рустика.

Базові вироби такого типу допомагають створити відкритий та функціональний простір. Зазвичай вони відрізняються нейтральними відтінками та вражаючою природністю.

Зимовий дизайн
Серед тенденцій зимового сезону особливо виділяється керамічна плитка, яка відтворює дерево, у тому числі з ефектом зношування або травлення та з вираженими прожилками. Вона чудово підійде для затишного та теплого приміщення, яке нагадує про класичну зимову хатину та сільську естетику.

Comments are closed.